Сьогодні київською кільцевою електричкою керували юні залізничники

18 червня, на маршруті Kyiv City Express пасажирів зустрічали юні залізничники, які навчаються на Київській дитячій залізниці. Це була їхня перша учбова практика в реальних умовах і новий цікавий досвід роботи в «дорослих» умовах: учні дитячої залізниці приміряли на себе професії диктора, помічника машиніста, квиткового касира, провідника (стюарда).

Цього року Київська дитяча залізниця вперше проводить для своїх учнів практику з роботою та обслуговуванням приміського електропоїзда. Зокрема, ця практика юних залізничників проходила на маршруті кільцевої електрички Святошин – Дарниця – Святошин у мережі руху приміських поїздів Kyiv City Express. Мета такої практики — набуття нових навичок і знань щодо управління рухомим складом, користування касовим апаратом і чат-ботом, навчання швидкого реагування в нестандартних ситуаціях, комунікації з пасажирами.

Захід розпочався з передачі на станції Святошин управління електропоїздом Kyiv City Express дітям. «Юні залізничники вміло керують Київською дитячою залізницею та професійно обслуговують тисячі її гостей. Сьогодні вони на декілька годин перенеслися в майбутнє та стали дорослими залізничниками. Для першої учбової практики Kyiv City Express обрали невипадково. Це наш флагманський проєкт, реалізацію якого ми продовжили під час війни, коли треба було організувати роботу Київської міської електрички», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

«Я вже 4 роки навчаюсь на дитячій залізниці. Мій прадідусь був начальником залізничної станції, мені про нього багато розповідали батьки. Я теж після закінчення навчання хочу піти працювати начальником станції й далі підніматися кар’єрними сходами. Зараз професія залізничника дуже престижна, особливо велику роль відіграють залізничники під час війни. Вони рятують людей, перевозять гуманітарну допомогу. Це неймовірно важливо для країни. Така практика — це дуже цікаво, круто спробувати себе в ролі дорослого залізничника», — розповідає учень Київської дитячої залізниці — голова ради юних залізничників Олександр Явтушенко.

Купуйте квитки в чат-ботах!
Вартість проїзду 15 грн